Soha nem gondoltam volna, hogy egy betegség – amiről általában valami rosszra asszociálunk – ekkora fejlődési utat indít el bennem, és ennyire gyökeresen megváltoztatja az életemet. Persze nem önmagában a betegség tette ezt, hanem én. Nem hagytam annyiban a dolgot, nem törődtem bele, hogy csak úgy „kivegyék” belőlem az endometriózis csomókat. Én akartam feloldani a gubancokat a saját életemben. Úgy érzem, sikerült. 🙂

A legnagyobb ajándék az volt, hogy sikerült őszintén, tiszta szívvel megszeretni önmagamat. Most már, ha belenézek a tükörbe, egy erős, magabiztos, békés és vidám szempárt látok. A napokban azt a visszajelzést kaptam, hogy a tekintetemből az sugárzik, „bármire képes vagyok”. Ennek nagyon örültem, mert belül is ezt érzem.

Az önszeretetnek van még egy jó tulajdonsága. Nem áll meg önmagamnál, hanem mint egy pozitív vírus, terjed, árad szét mindenkire a környezetemben. Azt vettem észre magamon, hogy mostanában szinte mindenkit szeretek. És egyre intenzívebb bennem ez az érzés. Olyan emberek iránt is szeretetet érzek, akik nem állnak olyan közel hozzám, de valamiért úgy érzem, össze vagyunk kapcsolódva egy mélyebb szinten. Olyan is volt, hogy a villamosmegállóban tört rám egy „szeretethullám”, és úgy éreztem, akár mindenkit át tudnék ölelni. Soma Mamagésa is ír hasonló élményről az Öngyógyító könyvében, szóval nem vagyok egyedül. 🙂

Nőnek lenni jó!

Még a nőket is megszerettem! 🙂 Ez nálam azért nagy dolog, mert nagyon apás kislány voltam, és gyerekkorom óta jobban vonz a férfiak társasága. Nem sok barátnőm volt, és erre is most jöttem rá, hogy miért. Azért, mert a saját nőiségemhez sem tudtam szívből kötődni. Illetve csak azzal a részével, amelyik a férfiakhoz kapcsolódik. Soha nem okozott gondot elcsavarni egy férfi fejét, viszont a lányokhoz, nőkhöz valahogy nem vonzódtam. Nem találtam őket annyira érdekesnek, inkább csak kritizáltam őket, a hibát kerestem bennük. Ahogy önmagamban is…

Most, hogy elkezdtem a saját nőiségemmel mélyebben foglalkozni, hirtelen érdekelni kezdtek a nők is. Ebben sokat segített az is, hogy inspiráló beszélgetéseket szerveztem női betegségben érintetteknek. Az a szeretet, összetartás és női energia, amit ott megtapasztaltam, elsöprő erejű volt.

Óriási erő rejlik bennünk, nőkben. Teremtő erő. Ahogy a méhünkben meg tud foganni egy élet, úgy mást is tudunk teremteni. Bármit, amit szeretnénk az életünkbe, megteremthetjük. Nem csak a gyerekszüléssel, hanem bármi mással, amivel adunk a világnak. A kreativitás, a saját vállalkozás létrehozása, egy nagy álom megvalósítása mind-mind teremtés. Most nagyon termékenynek érzem magam minden téren. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy megtaláltam az utat önmagamhoz: a testemhez, a szívemhez, a méhemhez, a nőiségemhez.

Shares

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This