Mostanában egészen különleges élményeim vannak egyéni szomatodráma-játékok során. Gyönyörű lelkű, csupa szeretet emberek találnak rám egymás után, akik szenvednek. Többnyire olyan betegségük van, ami a szaporító szerveket érinti – mind a nőknél, mind a férfiaknál.

Azért szenvednek, mert mások, mint a többség. „Csodabogarak”, békés, nyugodt, szeretetteli, gyermeki tisztaságukat őrző emberek, akikben belső feszültséget szül, hogy nem találják a helyüket a világban. Azt érzik, hogy be kell állniuk a sorba, meg kell felelniük az elvárásoknak, olyannak kell lenniük, mint a többség. Mindezt azért, mert az ő értékeiket – azt, hogy mennyire tudnak szeretni, milyen világmegváltó ötleteik vannak, milyen tiszták és romlatlanok – a világ nem értékeli.

Most nézem a Szolgálólány meséje c. sorozat 2. évadának epizódjait. Ez egy utópia egy beteg társadalomról. Fanatikus eszméket hirdető emberek egy csoportja, Istenre és vallásra hivatkozva létrehozott egy diktatórikus rendszert, ami totálisan semmibe veszi az emberi méltóságot. Nőket erőszakolnak meg rituálisan, csak arra használva őket, hogy gyereket szüljenek. Mert a termékenység ritka kincs ebben a beteg világban. Ha valaki vét a rendszer ellen, azt megcsonkítják, felakasztják, kivégzik vagy halálra dolgoztatják. Megdöbbentő látni, milyen károkat okoz a világban, ha a gonoszság, az embertelenség, a fanatizmus teret nyer. És csodálatos, hogy vannak, akik még a cudar körülmények között sem hajlandóak feladni önmagukat, és hisznek abban, hogy van kiút még a pokolból is…

Amikor találkozom széplelkű, szeretetteljes emberekkel, titkon drukkolok, hogy erősödjenek meg önmagukban, merjék vállalni a jóságukat, és találják meg egymást. Ahogy a gonoszság, az erkölcstelenség, az embertelenség el tud terjedni, miért ne tudna a jóság, a jólelkűség, a szeretetteljesség is….?
A szomatodráma játékok megerősítették bennük azt, hogy jók úgy, ahogy vannak, és nem kell behódolniuk egy beteg társadalom elvárásainak. Sőt, ha megerősödnek, ők tehetik egészségesebbé a világot, és egy egészségesebb világba jó lesz gyerekeket szülni, és nem lesz miért megbetegednie a női- vagy férfi szerveinknek.

Shares

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This