Amikor eljön valaki szomatodrámára, általában onnan indulunk, hogy valami fáj, valami nem oké. Gyakran testi tünetek is vannak, de nem tudjuk pontosan, hogy mi az a belső konfliktus, amire a testünk fel akarja hívni a figyelmet.

A gyógyító játékban aztán szép lassan kirajzolódnak olyan helyzetek, szituációk, amelyek az életünkben is megjelennek. Konfliktusok emberekkel, önmagunkkal, amelyeket nem tudunk megnyugtató módon kezelni.

Ehelyett sokszor játszmákba bocsátkozunk. Nem azt mondjuk ki, amit érzünk és gondolunk, hanem szerepeket veszünk fel, és az álarc mögé elbújva, egymást manipulálva próbáljuk elérni a célunkat.

A szomatodráma játékokban nem a játszmák szintjén nyilvánulunk meg, hanem arra látunk rá, mi van az álarcokon, szerepeken túl. Melyek azok az érzések, amelyeket nem merünk érezni, melyek azok a szavak, amelyeket nem tudunk kimondani…

Rendkívüli módon tisztító és felszabadító tud lenni, ha végre őszinték vagyunk saját magunkkal. Ha a megszokott, jól bejáratott szerepek felvétele helyett végre azt mondjuk ki, ami van, amit érzünk. Az érzéseinkkel, a lelkünkkel való kapcsolat, az őszinteség és a szeretetteli figyelem, amit a minket foglalkoztató témáknak szentelünk, gyógyít. Nemcsak minket, hanem a szűkebb és tágabb környezetünket is.

Shares

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This