Ha van egy betegségünk, dönthetünk úgy is, hogy elmegyünk orvoshoz, és csak a tüneteket kezeljük, kezeltetjük. Ez is egy járható út, és vezethet szép eredményekre. Meggyógyulhatunk, elmúlhatnak a panaszaink. A sikeres kezelés után aztán folytathatjuk az életünket, ahol abbahagytuk. És ez többnyire így is szokott lenni: visszarendeződünk a régi kerékvágásba, és semmin sem változtatunk – legfeljebb ideig-óráig odafigyelünk az életmódunkra.

Egy másik, rögösebb és kihívásokkal telibb út, ha úgy döntünk, megnézzük, mire akar tanítani minket az élet egy-egy betegség által. Ha nem csak a felszínnel – a tünetekkel – foglalkozunk, hanem utánajárunk, mi van a mélyben. Ez persze kockázatokkal és mellékhatásokkal is jár. Például találkozhatunk fájdalmas érzésekkel. Szembesülhetünk azzal, hogy mindaz, amit eddig felépítettünk – az életünk, a személyiségünk, a kapcsolataink – nem olyan biztosak, adottak és magától értetődőek, mint hittük.

Ha valaki vállalja ezt a kockázatot, a következő mellékhatásokra számíthat: gyógyító könnyek, felismerések, újrarendeződések. A gyengeségeinkkel való bátor szembenézés „mellékhatása” az is, hogy fokozatosan, lépésről lépésre, az önismeret ösvényén haladva közeledünk egy belső erőhöz, tartáshoz, ami egyre inkább ellenállóvá tesz minket az újabb betegségekkel szemben. Ez egy olyan gyógyszer, ami az egész lényünket gyógyítja, és nem csak a tüneteket kezeli.

Shares

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This