Egy kedves visszatérő kliensem boldogan mesélte, hogy a múltkori egyéni konzultációnk után megszűntek a menstruációs görcsei. Már három hónapja nem görcsöl, pedig hosszú évek óta szenvedett minden hónapban. Egész pontosan érzi azt is, hogy mihez köthető a tünetek megszűnése. A legutóbbi alkalmon ugyanis a határkijelölés témájával foglalkoztunk.

Az egész eddigi életét úgy élte, hogy a kapcsolataiban ösztönösen alárendelődött: mindig ő alkalmazkodott, igazodott másokhoz, és sok mindent eltűrt szó nélkül. Nem mert nemet mondani, képviselni az érdekeit, kiállni magáért. Voltak, akik visszaéltek ezzel, és kihasználták őt, ő pedig szépen, csendben, magában hordozta az ebből fakadó frusztrációit. A teste pedig már-már elviselhetetlenségig fokozódó menstruációs görcsökkel reagált.

A tehetetlenség és a frusztráció gyakran manifesztálódik görcsös fájdalmakban. A testünkben leképeződik mindaz, amit legbelül megélünk: a kliensem is a lelke mélyén érezte, hogy nem jó neki az, hogy sokan kihasználják, de nem tudta, mit tehetne ez ellen. Nem voltak meg az eszközei arra, hogy kiálljon magáért, megvédje magát. Talán azt is elhitte, hogy ha nem úgy viselkedik, ahogy mások elvárják tőle, vagy ha nemet mond valamire, azzal megbánt másokat. Így inkább tűrte, elviselte, hogy átgázoljanak rajta.

Jogod van a határaidhoz!

Az egyéni szomatodráma-játékában megérezte, hogy eddig gyakorlatilag nem voltak énhatárai. Mint egy amőba, úgy alakult, idomult a környezetéhez, ahogy az megkívánta tőle. A felismerés hatására eldöntötte: ez így nem mehet tovább. Ki kell jelölnie a határait, mert ha ezt nem teszi meg, olyan lesz az élete, mint egy átjáróház: bárki bármikor behatolhat illetéktelenül olyan területekre is, ahova ő nem szeretné.

A játék után gyökeres változások történtek az életében. Ha valaki akart tőle valamit, nem rögtön a másik igényeihez igazította magát, hanem megkérdezte magától: jó ez nekem? Ha nem volt a válasz, akkor beleállt a konfliktusba, kiállt magáért és érvényesítette az érdekeit. Megérezte az erejét. Ezzel párhuzamosan a menstruációs görcsei is elmúltak.

Eddig mások irányították, most pedig visszavette az irányítást a saját élete felett. Ez nagy magabiztossággal töltötte el. Megszűnt a tehetetlenség, amit addig érzett hasonló helyzetekben. A környezete is visszajelezte, hogy milyen sokat változott az elmúlt időszakban. Erősebb, magabiztosabb, határozottabb lett.

Ha te is görcsös menstruációtól szenvedsz vagy egyéb kellemetlen tüneted van, és szeretnél a végére járni, mit üzen, gyere el a következő női szomatodráma-csoportba március 19-én, vagy jelentkezz be egyéni konzultációra! Szeretettel várlak.

Shares

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This