Egyéni konzultáción is a szomatodráma – mint élményalapú, érzelmekben gazdag önismereti módszer – segítségével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás segít a gyógyulásban/változásban.

 

 • Végigkísérlek fontos, a témádhoz/tünedhez kapcsolódó érzelmi folyamatokon.
 • Felismerheted, milyen tudattalan hiedelmek, automatikus viselkedésminták irányították láthatatlanul az életedet.
 • Találkozhatsz rég eltemetett, fájó érzéseiddel, amelyek a tüneteid, elakadásaid mögött rejlenek.
 • A felismerések, a tudattalan folyamatok tudatossá válása és az érzésekkel való találkozás segít elhárítani az akadályokat a gyógyulásod, változásod, fejlődésed útjából.

A találkozás és a kommunikáció gyógyít

A belső világunkkal, az érzéseinkkel való személyes találkozásnak átalakító ereje van. Felébreszti az önmagunkkal való együttérzést, ami sokszor már önmagában is elég ahhoz, hogy a változás, a gyógyulás elinduljon.

Ott, helyben, a játék során kísérletezhetsz új viselkedésformákat, és kialakíthatsz egy új, szeretettelibb kapcsolatot saját magaddal.

Időnként tárgyakat is használunk arra, hogy kivetítsünk valamit, ami benned zajlik. “Találkozhatsz” és “beszélgethetsz” életed azon szereplőivel – illetve a róluk benned élő képpel – , akiknek valamilyen módon köze lehet a betegségedhez vagy elakadásodhoz. Kimondhatsz soha ki nem mondott szavakat, mondatokat. Ha engedélyt adsz az érzéseidre, az hihetetlenül felszabadító erővel bír.

 

Hogyan működik?

Tapasztalataim szerint a gyógyulás kulcsa a szeretetteli odafordulás és kommunikáció mindazzal, ami bennünk zajlik. Ha kíváncsian rá tudunk nézni a belső világunkra, és találkozunk az érzéseinkkel, az önmagában is el tudja indítani a gyógyító folyamatokat. A változáshoz a legszükségesebb lépés, hogy találkozzunk azzal, ami van. Ne túl akarjunk lenni valamin, ne javítgatni akarjuk magunkat minden áron, ne azonnal megoldásra törekedjünk, hanem egyszerűen lépjünk kapcsolatba a jelenlegi érzéseinkkel. Ez tudja továbbgördíteni az elakadt folyamatokat, így tudunk kikerülni a berögzült viselkedésmódjaink csapdájából, és tudatos döntéseket hozva visszaszerezni az irányítást az életünk felett. A játék során szerzett élmények még sokáig – akár hetekig – tovább dolgozhatnak bennünk, hozhatnak újabb felismeréseket, elindíthatnak bennünk újabb folyamatokat, amelyek a gyógyulás felé visznek. A változás és a gyógyulás tehát „mellékhatása” az érzéseinkkel való találkozásnak.

 

Hány alkalom szükséges?

Egy alkalom is egy kerek egész: rápillantunk valami fontosra a belső világodban, aminek köze lehet a betegségedhez, elakadásodhoz. Van, amikor már egy játék is azonnali tünetenyhülést vagy megszűnést hoz magával. Ugyanakkor a legtöbb betegség és elakadás hosszú idő alatt alakul ki, így egy-egy témának több rétege is lehet, amivel érdemes foglalkozni. A klienseimre szoktam bízni, hogy hányszor jönnek. Ha a játék elindít valamit, és felmerülnek újabb megválaszolatlan kérdések, akkor hasznos lehet újra játszani. Van, aki önismereti útként tekint a szomatodrámára, és ahányszor felmerül egy-egy téma az életében, amivel kapcsolatban szeretne tisztábban látni, eljön játszani.

Mit kapsz az egyéni konzultációtól?

 • lehetőséget arra, hogy találkozz a mélyben, tudattalanul zajló folyamataiddal
 • kommunikációba léphetsz a testeddel, tüneteddel, betegségeddel, önmagaddal
 • megismerheted azokat a történeteket, amelyek a tüneteid/elakadásaid hátterében állnak
 • mélyül az önismereted és az önszereteted
 • elindulhatsz a gyógyulás útján – testi és érzelmi értelemben is

Különösen ajánlom Neked, ha…

 • testi tüneted, betegséged van, és szeretnél rálátni a lelki hátterére
 • valamilyen életvezetési elakadásod van, amiből szeretnél továbblépni
 • mélyítenéd az önismeretedet, önszeretetedet
 • közel állnak hozzád a cselekvésorientált, élményalapú önismereti módszerek

Ha szeretnél jönni szomatodráma alapú egyéni konzultációra, vedd fel velem a kapcsolatot, és rugalmasan, általában 1-2 napon belül tudunk időpontot egyeztetni.

A konzultációk helyszíne: Hétholdház – 1024 Budapest, Lövőház u. 24., félemelet 1., 1-es kapucsengő

 

Egyéni konzultációk

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Csoportos programok

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

Szomatodráma-nap

Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This