Testünk üzenetei – Szomatodráma-nap 

A lelkünk a testünkön keresztül tud üzenni nekünk. Egy-egy betegség, tünet mögött rejtett, rólunk szóló történetek vannak. Mélyre eltemetett, meg nem élt érzelmek, lezáratlan múltbeli történetek, berögzült viselkedésminták morajlanak a mélyben. Ezekről gyakran mit sem tudunk. Csak a testünk jelzései figyelmeztetnek arra, hogy valami zajlik bennünk, amivel jó lenne foglalkoznunk.

A szomatodráma egy élményalapú önismereti módszer. Lehetővé teszi, hogy kivetítsük a térbe a tüneteinket, elakadásainkat. Ebben vannak segítségünkre a csoporttársak. A szerveink, tüneteink, érzéseink szerepeinek felvétele révén megjelenítenek valami fontosat a belső világunkból.

Azáltal, hogy találkozunk mindazzal, ami bennünk zajlik, tudatossá válnak az addig tudattalanul a mélyben morajló történések. Az érzéseinkkel, élményeinkkel való szeretetteli, kíváncsi találkozás a változás és a gyógyulás bölcsője.

Mire számíthatsz?

A szomatodráma-nap 4-5 fős csoportban zajlik. A nap elején különböző páros és egyéb ráhangoló játékokat játszunk, amelyek mind-mind az önmagaddal, a testeddel való kapcsolatot erősítik. Ezután jönnek a szomatodráma-játékok. Lehetsz egyszer főszereplő – ekkor a kis csoport a Te témáddal foglalkozik -, a többiek játékában pedig szereplőként vehetsz részt, ami szintén nagyon sok hasznos élményt, megtapasztalást adhat a saját életedhez kapcsolódóan is.

A foglalkozást vezeti: Zádrovich Aliz szomatodráma játékvezető, test-lélek terapeuta, újságíró

Bővebben itt olvashatsz a szomatodrámáról.

Mit kapsz a szomatodrámától?

  • Találkozhatsz a benned zajló érzésekkel, folyamatokkal.
  • Tudatosíthatod a jellemző reakcióidat, működésmódjaidat.
  • Kommunikációba léphetsz a testeddel, tüneteiddel.
  • Mélyebben megismerheted önmagad.
  • Mellékhatásként erősödik az önmagaddal való kapcsolat, az önelfogadás és önszeretet érzése.

Különösen ajánlom neked, ha…

  • testi tüneted, betegséged van, és szeretnél rálátni a mögötte lévő „történetekre”
  • testi tüneted nincs, de van egy élethelyzeti elakadásod, ami foglalkoztat
  • közel állnak hozzád a cselekvés-orientált, élményalapú önismereti módszerek

Mikor? 2019. augusztus 24., 09:00-17:00

Hol? Hétholdház: 1024 Budapest, Lövőház utca 24., félemelet 1. (1-es kapucsengő)

“Drága Aliz, el tudnám sírni magam a boldogságtól. Úgy éreztem, hogy tudnod kell, hogy a szomatodráma óta azonnal éreztem a változást a testemben, napokig figyeltem minden rezdülését és tudtam hogy most már rendben lesz a tünetem. Két hét telt el azóta és bármilyen különösen hangzik, de bátran kijelentem: megszűnt a hajhullásom. 🙏🏻❤️ Eddig szorongva, könnyes szemmel tisztítottam ki hajmosást követően a lefolyót, tincseket szedtem ki belőle, azon gondolkodtam, hogy parókát veszek. Ma a hajmosást követően minimális hajszálmennyiséget találtam. Hihetetlen. Tudtam és hittem benne, de hogy ilyen gyorsan és látványosan lesz eredmény azt legmerészebb álmaimban sem reméltem. És képzeld, egy randin egy udvarlóm kedvesen megemlítette, hogy milyen szép a hajam. Csodálattal nézte. Életemben soha nem mondták még ezt. Hát ezt is megélhettem. Hála és áldás érted, az elhivatottságodért. Szóval köszönöm. A magunkkal vívott belső harcban évtizedekig szenvedhetünk, pedig mindenre ott a megoldás: szomatodráma.”

Adorján Éva

“Mély hálát érzek a tegnapi csoportos szomatodráma élményért. Nagyon szép íve volt a napnak, jó volt érezni, ahogy hangoltál minket az egyre mélyebb munkára. Nagyon jól hatott rám a tiszta jelenléted, empátiád, ahogy finoman kihívásokat támasztasz, amilyen biztosan vezetsz mély munkában, és mennyire rendben van a pillanatnyi bizonytalanság is. És természetesen nagyon jó szívvel gondolok a csoporttársakra is, sokat adott az ő támogatásuk is. A nap élménye és a felismerések sokáig velem lesznek.”

Gaál Zita

Executive - és business coach, tréner

Maga a módszer egészen lenyűgözött. Őszintén szólva nem hittem, hogy ennyire működik, hogy ennyire egyszerű és ennyire csodálatos. Örülök, hogy elmentem és a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy hogyan működik a morfogenetikus mező. Igazán könnyed és felemelő élmény volt. Játékosként benne lenni mások játékában, és megkérdőjelezhetetlenül érezni/megélni a szerepet fantasztikus volt, engedni, hogy az érzések vigyenek magukkal látni, ahogyan kibomlik egy-egy sors, az elakadások. Saját játékom nagyon sokat adott. Arra számítottam, nagy újdonságra jövök majd rá. Ez nem így történt, viszont az, hogy más szemszögből láthattam rá egy már ismert problémára, illetve hogy a helyzetben benne játszhattam, “főhettem” tét nélkül, és  megÉREZHETTEM a megoldást, hogy “ez így jó lesz!” nagyon megnyugtató volt. A nyakfájásom azóta sokat javult :).
Ági

“Miben segített a szombati játék? Beleállhattam, újra átélhettem egy konfliktushelyzetet, ahol egyszerűen lefagytam. Ugyanúgy, mint gyerekkoromban. Az, hogy a játék során kimondtam a régen ki nem mondott (ki nem mondható) szavakat, gondolatokat, érzéseket, hirtelen leválasztott erről a magamról kialakított hamis képről, és arról a megszokott védekező mechanizmusról, amit olyan hosszú éveken keresztül, kiskoromtól fogva éltem. Úgy érzem, hogy felszabadultam. Tegnap már meg tudtam mondani a főnökömnek azt, amiről azt gondoltam, hogy nem az én dolgom megcsinálni. Folyamatosan felismerem, és tudatosítom a saját értékeimet, és azt, hogy képes vagyok kimondani azt, ha valami nem tetszik. Mivel nem köt gúzsba a múlt, tiszta fejjel és őszinte érzésekkel lehet megnyilvánulnom. Még egyszer köszönöm, Aliz, hogy ebben a feloldozó játékban támogattál. 

Ildi

Az egész napos foglalkozás ára: 15 000 Ft.

A helyedet az összeg átutalásával tudod biztosítani. A jelentkezés után küldöm el a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat.

 

 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Elfogadom az adatkezelési szabályzatot.
Feliratkozom a reklámot is tartalmazó hírlevélre.

Üzenet

Zádrovich Aliz

test-lélek terapeuta, szomatodráma játékvezető, újságíró

  telefon +36 30 631 9597

e-mail

[email protected]

Pin It on Pinterest

Share This