Szomatodráma-nap

Egyre gyakrabban érzed, hogy valami nem oké az életedben? Vágysz a változásra, a gyógyulásra, igyekszel is, akarod is, próbálsz mindent megtenni, mégsem megy? Talán olyasvalami hátráltat, amiről nem is tudsz. A problémák, az elakadások csak „tünetek”. Ismerd meg, mi van a háttérben!

Minden betegség és tünet mögött van egy történet, ami rólad szól. A tested – mint egy érzelmi lakmuszpapír – visszatükrözi azt, ami mélyen, a lelkedben zajlik. Ezeknek a rejtett, belső történeteknek a felszínre hozása, megismerése, tudatosítása a gyógyulásod, változásod kulcsa.

A szomatodráma egy cselekvés-orientált önismereti és öngyógyító módszer. Lehetővé teszi, hogy élményeket szerezz a belső világodról, és összefüggéseket találj a testi és lelki folyamataid között.

Szereplők segítségével kivetítheted a térbe a tüneteidet, szerveidet, érzéseidet, ezáltal találkozhatsz és kommunikálhatsz mindazzal, ami – sokszor tudattalanul – benned zajlik. Miután felismerted, mi akadályoz, újra a kezedbe veheted az életedet, és elindulhatsz a változás, gyógyulás útján.

 

A foglalkozást vezeti: Soós Aliz szomatodráma játékvezető

 

Különösen ajánlom Neked, ha…

 • testi tünetektől, betegségtől szenvedsz, és szeretnél rálátni mindezek gyökerére
 • élethelyzeti elakadásod van (munka, gyereknevelés, párkapcsolat stb.), és megismernéd, mi akadályoz a vágyaid megvalósításában
 • közel állnak hozzád a cselekvés-orientált, élményalapú önismereti módszerek
 • mélyítenéd az önismeretedet, önszeretetedet
 • gyógyítanád magad testileg-lelkileg 

 

Mit kapsz a módszertől?

 • Megismerheted, milyen tudattalan konfliktusokat, gyerekkorból hozott mintázatokat, hiedelmeket, jellemző reakciókat és viselkedésmódokat hordozol magadban.
 • Megértheted, mi köze a problémáidnak az élettörténetedhez, sorsodhoz.
 • Szabad utat engedhetsz az érzéseidnek, aminek tisztító, gyógyító hatása van.
 • Felelősséget vállalhatsz a testedben és a lelkedben zajló folyamatokért.
 • A kezedbe veheted az irányítást a reakcióid, viselkedésed, az életed felett.
 • A belső világod megismerése segít önmagad elfogadásában, a valódi, mély önszeretet kifejlődésében.

Mire számíthatsz a nap során?

 • 4-5 fős, bensőséges hangulatú, elfogadó, barátságos kiscsoportra, ahol szabadon és biztonságosan teret adhatsz a legbelső érzéseidnek is
 • a testeddel való kapcsolatfelvételt, kommunikációt elősegítő gyakorlatokra
 • sok-sok önismereti élményre – nemcsak a saját szomatodráma-játékodban, hanem szereplőként a többiekében is
 • katartikus, felszabadító felismerésekre

Bővebben ITT olvashatsz a szomatodrámáról:

Mikor? 2023.11.18. 10:00-18:00

Hol? Hétholdház – 1024 Budapest, Lövőház u. 24., félemelet 1.,  1-es kapucsengő

Részvételi díj: 27 000 Ft/fő. (A helyedet a részvételi díj átutalásával tudod biztosítani. Regisztráció után elküldjük a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat.)

 

Vélemények a szomatodrámáról:

Kedves Aliz, nagyon-nagyon köszönöm a szombati napot! Már másnap katartikus és döbbenetes hatással szembesültem. Vezetés közben egyszer csak egy felismerés robbant bennem a volt férjemmel kapcsolatban. Vadonatúj szerepet tudtam találni neki az életünkben, és ez hatalmas felszabadító érzéssel tölt el. 30 év masszív manipulatív bántalmazó kapcsolat terhe esett le ma rólam. Sírni tudnék a megkönnyebbüléstől. A szemléletváltás és az érzések megszemélyesítése valóban kaleidoszkóp-hatásként működik. Ebben a beszorított és konkrét helyzetben még nem tudtam ezt megtapasztalni, akárhogy erőlködtem, hogy kiutat találjak. De most megvan. És még hálás is tudok lenni a volt férjemnek, ami egy elég váratlan és egyelőre szokatlan érzés. Úgyhogy nagyon-nagyon köszönöm ezt az élményt, a változást, érzem, hogy más lesz az életminőségünk a továbbiakban.

Czeiler-Fóris Angelika

“Drága Aliz, el tudnám sírni magam a boldogságtól. Úgy éreztem, hogy tudnod kell, hogy a szomatodráma óta azonnal éreztem a változást a testemben, napokig figyeltem minden rezdülését és tudtam hogy most már rendben lesz a tünetem. Két hét telt el azóta és bármilyen különösen hangzik, de bátran kijelentem: megszűnt a hajhullásom. 🙏🏻❤️ Eddig szorongva, könnyes szemmel tisztítottam ki hajmosást követően a lefolyót, tincseket szedtem ki belőle, azon gondolkodtam, hogy parókát veszek. Ma a hajmosást követően minimális hajszálmennyiséget találtam. Hihetetlen. Tudtam és hittem benne, de hogy ilyen gyorsan és látványosan lesz eredmény azt legmerészebb álmaimban sem reméltem. És képzeld, egy randin egy udvarlóm kedvesen megemlítette, hogy milyen szép a hajam. Csodálattal nézte. Életemben soha nem mondták még ezt. Hát ezt is megélhettem. Hála és áldás érted, az elhivatottságodért. Szóval köszönöm. A magunkkal vívott belső harcban évtizedekig szenvedhetünk, pedig mindenre ott a megoldás: szomatodráma.”

Adorján Éva

“Mély hálát érzek a tegnapi csoportos szomatodráma élményért. Nagyon szép íve volt a napnak, jó volt érezni, ahogy hangoltál minket az egyre mélyebb munkára. Nagyon jól hatott rám a tiszta jelenléted, empátiád, ahogy finoman kihívásokat támasztasz, amilyen biztosan vezetsz mély munkában, és mennyire rendben van a pillanatnyi bizonytalanság is. És természetesen nagyon jó szívvel gondolok a csoporttársakra is, sokat adott az ő támogatásuk is. A nap élménye és a felismerések sokáig velem lesznek.”

Gaál Zita

Executive - és business coach, tréner

Maga a módszer egészen lenyűgözött. Őszintén szólva nem hittem, hogy ennyire működik, hogy ennyire egyszerű és ennyire csodálatos. Örülök, hogy elmentem és a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy hogyan működik a morfogenetikus mező. Igazán könnyed és felemelő élmény volt. Játékosként benne lenni mások játékában, és megkérdőjelezhetetlenül érezni/megélni a szerepet fantasztikus volt, engedni, hogy az érzések vigyenek magukkal látni, ahogyan kibomlik egy-egy sors, az elakadások. Saját játékom nagyon sokat adott. Arra számítottam, nagy újdonságra jövök majd rá. Ez nem így történt, viszont az, hogy más szemszögből láthattam rá egy már ismert problémára, illetve hogy a helyzetben benne játszhattam, “főhettem” tét nélkül, és  megÉREZHETTEM a megoldást, hogy “ez így jó lesz!” nagyon megnyugtató volt. A nyakfájásom azóta sokat javult 🙂

Ági

“Miben segített a szombati játék? Beleállhattam, újra átélhettem egy konfliktushelyzetet, ahol egyszerűen lefagytam. Ugyanúgy, mint gyerekkoromban. Az, hogy a játék során kimondtam a régen ki nem mondott (ki nem mondható) szavakat, gondolatokat, érzéseket, hirtelen leválasztott erről a magamról kialakított hamis képről, és arról a megszokott védekező mechanizmusról, amit olyan hosszú éveken keresztül, kiskoromtól fogva éltem. Úgy érzem, hogy felszabadultam. Tegnap már meg tudtam mondani a főnökömnek azt, amiről azt gondoltam, hogy nem az én dolgom megcsinálni. Folyamatosan felismerem, és tudatosítom a saját értékeimet, és azt, hogy képes vagyok kimondani azt, ha valami nem tetszik. Mivel nem köt gúzsba a múlt, tiszta fejjel és őszinte érzésekkel lehet megnyilvánulnom. Még egyszer köszönöm, Aliz, hogy ebben a feloldozó játékban támogattál. 

Ildi

Jelentkezz be erre az alkalomra az alábbi űrlap kitöltésével!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Számlázási cím (kötelező)

  Elfogadom az adatkezelési szabályzatot.
  Feliratkozom a reklámot is tartalmazó hírlevélre.

  Üzenet

  Soós Aliz
  szomatodráma játékvezető, coach

  Telefon: +36 30 631 9597

  E-mail: info@bodyandlife.hu

  Skype:  z.aliz

  Egyéni konzultációk

  Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

  Csoportos programok

  Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

  Egyéni konzultációk

  Mit üzen a női betegségem?

  Babát szeretnék!

  Mit üzen a tested?

  Önismeret, önbizalom, önszeretet

  Csoportos programok

  Szomatodráma-nap

  Szomatodráma-nap Zalaegerszegen

  Tünetbe zárt sorok - Női elvonulás

  Iratkozz fel hírlevelemre

  Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

  Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

  Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

  Pin It on Pinterest

  Share This