Rólam

Önismereti segítőként, szomatodráma játékvezetőként abban támogatlak, hogy ne csak megismerd, hanem őszintén elfogadd és megszeresd azt az embert, aki vagy. A játékok során megtapasztalhatod, milyen alapvető mozgatórugók, viselkedésminták irányítják az életedet, és mennyi olyan oldalad van még, amit talán eddig nem is ismertél. Belenézhetsz egy olyan tükörbe, ahol felfedezheted saját magad sokféleségét, és kiutat találhatsz még a legnehezebb helyzetekből is. 

Segítőként test és lélek kapcsolatával foglalkozom. Ha úgy érzed, valami akadályoz abban, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, érdemes egy kicsit befelé figyelned. Ehhez a legjobb kiindulópont a saját tested. Támogatlak abban, hogy közelebbi kapcsolatot alakíts ki vele, megértsd az üzeneteit, és olyan irányba tereld az életedet, amitől testileg-lelkileg jól leszel.

Amit érdemes tudnod rólam:

 

 

  • Önismereti segítő, szomatodráma játékvezető és újságíró vagyok.
  • Témák, amikkel gyakran fordulnak hozzám: önismeret, önbizalom, önszeretet kialakítása, a betegségek lelki üzenetinek a feltárása, a nőiségünk felszabadultabb megélése, régóta várt babák érkezésének elősegítése.
  • Én magam is egy női betegségben– endometriózisban– voltam érintett, aminek hatására egy még mélyebb önismereti úton indultam el.
  • Egyénileg és csoportosan is foglalkozom a hozzám fordulókkal.
  • A Nők Lapja Psziché újságírójaként tucatnyi önismereti, önfejlesztő módszert próbáltam ki. Itt olvashatod el a róluk készült cikkeket!
  • Női magazinok újságírójaként több száz cikket írtam önfejlesztés-témában.
  • Írtam egy e-bookot Hogyan menedzseljük az életünket? 22 kipróbált self-coaching eszköz címmel.
  • Létrehoztam az “Önismeret és gyógyulás” című Facebook-csoportot, ahol megosztjuk egymással az önfejlesztésben szerzett tapasztalatainkat.
  • Hiszek abban, hogy a belső világunkhoz a testünkön keresztül vezet a legrövidebb út, ezért segítői munkámban is alkalmazom a testből kiinduló módszereket.

Az én utam

 

 

Néhány éve még egész máshogy éltem, mint most. Meg akartam felelni mindenkinek, soha nem voltam elégedett önmagammal, és állandóan kritizáltam a saját teljesítményemet. Ettől viszont csak egyre rosszabbul lettem. Egy betegség figyelmeztetett, hogy ideje változtatnom.  Miután elkezdtem befelé figyelni, és elfogadni, sőt szeretni önmagam, szárnyakat kaptam. Magabiztosabb lettem, és megtaláltam a belső békémet. Tudom, hogy mit akarok, merek is lépéseket tenni a céljaimért, és az emberi kapcsolataim is egész más szintekre léptek. Hiszem, hogy az önszeretet kialakítása a legfontosabb lépés ahhoz, hogy sikeres, boldog életet élj. Ha ez megvan, nincsenek előtted leküzdhetetlen akadályok.

Valóra vált egy álom, de… 

Az volt az álmom, hogy újságíró legyek. Sikerült is bekerülnöm a legjobb női magazinokhoz, rögtön az egyetem után, de a valóság kicsit másképp festett, mint ahogy elképzeltem. Szabadúszó lettem, ami az iskolapadból kikerülve, nulla munkatapasztalattal a hátam mögött elég kemény kihívások elé állított. Nem voltak főnökeim, sem kollégáim, még egy munkahelyre sem kellett bejárnom. Egyes egyedül magamra voltam utalva. Én voltam a saját főnököm, de enyhén szólva sem remekeltem ebben a szerepben. Az időbeosztásom romokban hevert, sőt, igazából nem is létezett. Folyton csúsztam a határidőkkel, és nem volt olyan nap, hogy elégedett lettem volna a teljesítményemmel. Egy idő után eljutottam arra a szintre, hogy abba akartam hagyni az egészet. Bármit, csak ezt ne! Munkahelyet nekem, de azonnal! A kétségbeesett álláskeresésem azonban totális kudarcba fulladt, hiszen azt sem tudtam, mit akarok. Ki sem láttam a problémámból, mintha csak a fejemen lett volna egy jó nagy doboz.

Elkezdtem befelé figyelni: 

A Nők Lapja Psziché munkatársaként kaptam egy óriási lehetőséget: önismereti tréningekre járhattam, majd megosztottam a tapasztalataimat az olvasókkal. Ahogy egyre mélyebbre ástam magamban, rájöttem, hogy nem a munkával van a baj, hiszen szeretem, amit csinálok, és jó is vagyok benne. Az én fejemben kell valamit átkattintani. Rájöttem, hogy egészen addig kívül kerestem a boldogságot. Azt hittem, hogy ha mindig tökéletes munkát adok ki a kezemből, ha mindig kedves és mosolygós vagyok, akkor majd mindenki szeretni fog, és jól leszek. Hosszú időbe telt, mire rájöttem, hogy nem ez a jó irány. Ha folyamatosan külső elvárásoknak próbálok megfelelni, akkor pont a legfontosabb dologról feledkezem meg: saját magamról, az igényeimről, az érzéseimről.

A testem jelzett 

Egy betegség hívta fel a figyelmemet arra, hogy ideje másképp élni: abbahagyni a görcsös megfelelést, az önostorozást, a folyamatos önkritikát. Amikor kiderült, hogy egy női betegség – endometriózis – alakult ki nálam, elkezdtem a testemre figyelni. Utána akartam járni, mit üzenhetnek a tüneteim: mi lehet az oka, hogy a méhnyálkahártyám a méhemen kívülre vándorolt, és hónapról hónapra szörnyű görcsöket okoz?

Az önszeretet hiányzott

Amint elkezdtem odafigyelni a testem jelzéseire, döbbenetes felfedezésre jutottam: rájöttem, hogy egészen addig nem szerettem magam. Önismereti tréningekre is csak azért jártam, hogy kijavítgassam a hibáimat, „lenyesegessem a vadhajtásokat”. A testem pedig fellázadt ez ellen, és egy segélykiáltással adta a tudtomra, hogy önszeretet nélkül nincs sem fejlődés, sem boldog élet. Amikor belém hasított ez a felismerés, elhatároztam, hogy ezen túl másképp lesz. Elkezdek végre kapcsolatot teremteni a testemmel, és rajta keresztül a belső világommal.

Testtől a lélekig

Megismerkedtem a szomatodráma módszerével: emberek személyesítették meg a szerveimet, átélve az ő helyzetüket. Így, hogy kívülről láthattam, mi zajlik bennem, rögtön ráismertem, milyen lelki elakadás okozza a testi tüneteimet.   Amint erre rájöttem, elindultam egy mélyebb önismereti úton, szép lassan elkezdtem elfogadni és szeretni önmagamat, ami soha nem tapasztalt belső békét, megnyugvást és boldogságot hozott az életembe.

Meggyőződésem, hogy először önmagunkkal kell jó viszonyban lennünk ahhoz, hogy olyan életet éljünk, amilyet igazán szeretnénk. Ezen az úton támogatom a hozzám fordulókat.

Csoportos szomatodráma

Ismerkedni, találkozni, kommunikálni mindazzal, ami bennünk zajlik – röviden így tudnám jellemezni a szomatodrámát. A módszer maga egyszerű, mégis bonyolult lelki folyamatokba enged betekintés. Játékos, élményszerű, mégis nagyon mélyreható. A gyógyító játék segítségével rövid idő alatt ott találhatjuk magunkat életünk legfontosabb, legmeghatározóbb jeleneteinél, és lehetőségünk nyílik elhárítani az akadályokat a gyógyulásunk/fejlődésünk útjából.

Egyéni szomatodráma

Egyéni konzultáción is a szomatodráma módszerével foglalkozunk a témáddal. Az alapelv ugyanaz, mint a csoportos játéknál. Ahelyett, hogy csak beszélgetnénk valamiről, kivetítjük a térbe mindazt, ami benned zajlik. Meg tudod jeleníteni a betegségedet, tünetedet vagy egy adott elakadáshoz kapcsolódó érzéseidet, élményeidet. A belső világoddal való találkozás, kommunikáció segít a gyógyulásban/változásban.

Egyéni konzultációk

Mit üzen a női betegségem?

Babát szeretnék!

Mit üzen a tested?

Önismeret, önbizalom, önszeretet

Csoportos programok

A Te tested, a Te történeted – Szomatodráma-Nap

Kurczewski-Tamás Zita

Kurczewski-Tamás Zita

Endosegítő blog írója, funkcionális táplálkozási referens, természetgyógyász, MA-URI kezelő és tréner

Herold Enikő

Herold Enikő

coach, jógaoktató

Nagy Eszter Anna

Nagy Eszter Anna

Holisztikus dietetikus, böjtszakértő

Iratkozz fel hírlevelemre

Iratkozz fel a hírlevelemre, és letöltheted az "Önkritikától az önszeretetig" c. munkafüzetet. Miután megadtad az adataidat, a rendszer átirányít egy aloldalra, ahol le tudod tölteni a munkafüzetet.

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre

Pin It on Pinterest

Share This